Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• С всички оригинални на Алфа за 156/147/ГТ ,няма да имаш проблеми.
    Моите примерно са 18" 7j et40.5
    А пък ГТ-то е раздуто в калниците доволно ,така че....не вярвам да имаш драми и с по-широки (7.5-8j)..но все пак и ЕТ-то играе роля.Но ако са си на алфа,каквито и да са,ще станат.
    Last edited by undy; d.m.y г., 14:17.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Първоначално публикувано от xen0s Покажи съобщение
      Хора на Алфа ГТ може ли да се сложат джанти 18'' ? И с каква ширина трябв да бъдат за да не закачат при завиване и тн?
      Никакъв проблем,аз съм с 18x8 ширина.

Comment

• Тайничко се надявах да кажете че няма да стане за да не се охарча и за това но то се е видяло че едва ли ще ми се рамине .
        Може ли да препоръчате някой друг модел до 300лв/бр?
        Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

Тайничко се надявах да кажете че няма да стане за да не се охарча и за това но то се е видяло че едва ли ще ми се рамине .
          Може ли да препоръчате някой друг модел до 300лв/бр?
          Бих ти препоръчал да пуснеш във ФБ "Покажете си 18-ките" .....взимаш си един голяп чипс и 4 бири и само гледай какво се случва
          Парите не са малко, които си приготвил(1200) и определено ще намериш нещо хубаво.
          Ето моите.
          Успех.
          Attached Files

Comment

• Колеги, имам готовност да подменя панелите с ел стъклата на шофьорската и на предната пътническа врата, но едни хора ми казаха, че има разлика в електрониката на бензиновите Алфи и дизеловите, та въпроса ми е, ще се прецакам ли ако купя въпросните панели от бензинова 156-ца и ще станат ли на моята (1.9 jtd 115 ps)? Въпроса може и да ви се стори глупав, но ми се ще да питам преди да действам с каквото и да е.
            Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
            GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
              Колеги, имам готовност да подменя панелите с ел стъклата на шофьорската и на предната пътническа врата, но едни хора ми казаха, че има разлика в електрониката на бензиновите Алфи и дизеловите, та въпроса ми е, ще се прецакам ли ако купя въпросните панели от бензинова 156-ца и ще станат ли на моята (1.9 jtd 115 ps)? Въпроса може и да ви се стори глупав, но ми се ще да питам преди да действам с каквото и да е.
              Не разбирам добре, какво точно имаш впредвид под "панелите с ел стъклата на шофьорската и на предната пътническа врата", но ако имаш впредвид конзолите с бутоните за управление на ел. стъклата, то поне според ел. схемите, няма разлика между бензинови и дизелови модификации.

Питай този, който ти е казал това, в какво точно се състои разликата. Щом ти го е казал, би трябвало и да го знае.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Трябва да са еднакви...защото по тая информация дето са ти дали,като идеш да вземеш лява предна врата ,втора ръка...да не би да питаш от дизел ли е...мисля че нямат никаква разлика.

Comment

• Ако се махне само средната конзола на 156 ще се види ли клапата за топло и студено ?

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Не разбирам добре, какво точно имаш впредвид под "панелите с ел стъклата на шофьорската и на предната пътническа врата", но ако имаш впредвид конзолите с бутоните за управление на ел. стъклата, то поне според ел. схемите, няма разлика между бензинови и дизелови модификации.

Питай този, който ти е казал това, в какво точно се състои разликата. Щом ти го е казал, би трябвало и да го знае.
                    Да, точно конзолите за управление на ел стъклата питах, един колега с пасат ми спомена, че за неговия модел има значение дали взимаш панелите от бензинова или дизелова кола, понеже по електрониката имало разлика. Но щом според схемите на алфата са еднакви, взимам смело.
                    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• на 156 има само едни бутони и нищо повече

Comment

• @undy
                        Уха супер са тия. Аз поразгледах и си харесах разни модели но не съм сигурен дали ще се оправя с параметрите.
                        Диеаметър - ясно
                        Ширина - 7j - 8j до колкото разбрах ще е ок
                        Отстояние (offset) - това си няма идея какво е и каква стойност трябва да има ?

Болтовете (bolt pattern-a) трябва да е 5х98 нали ?
                        Last edited by xen0s; d.m.y г., 20:49.
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

@undy
                          Уха супер са тия. Аз поразгледах и си харесах разни модели но не съм сигурен дали ще се оправя с параметрите.
                          Диеаметър - ясно
                          Ширина - 7j - 8j до колкото разбрах ще е ок
                          Отстояние (offset) - това си няма идея какво е и каква стойност трябва да има ?

Болтовете (bolt pattern-a) трябва да е 5х98 нали ?
                          Офсета при моите е 32.Между другото бая се чудя дали да не мина на 17,та ако имаш интерес може да спазарим за тия пари едни 18 oz ultraleggera.
                          Last edited by tancho; d.m.y г., 06:59.

Comment

• Да попитам - за ГТ стават ли джанти 15ки от 147?
                            Дали няма да опират дискове или апарати?
                            Алфа Brera 2.2 JTS 185 к.с. - новото бижу
                            Алфа GT 1.9 JTD 16V 150 к.с - бившата красавица
                            Алфа 147 1.9 JTD 8V 115 к.с. + чип ~140 коня под капака бивша красавица
                            Алфа 145 1.9 JTD 8V 105 к.с - първата любов

Comment

• Колеги мой приятел си монтира бял километраж от фейс.При опит за промяна на километрите(програмата позвалява само повишаване на км.до 699999 и толкоз)той ги оставя така и след минаване на 1км.на таблото се появяват само чертички и вече няма броя км.Дайте съвет как да се коригира този проблем.147 jtd 140кс.
                              Attached Files
                              Last edited by juliano155; d.m.y г., 19:21.
                              Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

• Готова е.
                                Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

Working...
                                X